Η αποστολή μας – Βασικές αρχές

Την καλησπέρα μου σε όλους τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας.

Σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σας στην πρόσκλησή μου, σε αυτή την καίρια στιγμή, μιας νέας αφετηρίας για την Περιφέρειά μας και για μένα προσωπικά.

Η παρουσία και η προθυμία σας με συγκινεί και με τιμά βαθύτατα.

Χρόνια τώρα γνωριζόμαστε καλά!

Η σχέση μου με τους περισσότερους από εσάς ξεκινά πολύ πριν την πολιτική μου αφετηρία.

Γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε στον ίδιο τόπο.

Γνωριζόμαστε από παιδιά και αγωνιούμε για τα ίδια ζητήματα.

Είτε είναι καθημερινά, είτε μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, όλα λειτουργούν, εξελίσσονται και σωρεύονται, προσδιορίζοντας το παρόν μας και το μέλλον μας.

Το δικό μας και των παιδιών μας αλλά και των γενεών που θα μας διαδεχθούν.

Η ευθύνη της καθεμιάς και του καθενός ξεχωριστά και όλων μαζί συλλογικά είναι τεράστια.

Δεν έχουμε το δικαίωμα να κωλυσιεργούμε, να εθελοτυφλούμε και να υποπίπτουμε σε άγονες αντιπαραθέσεις μεταξύ μας.

Τα βασικά και σημαντικά ζητήματα παραμένουν κοινά.

Αυτά που μας ενώνουν είναι τα σημαντικά και είναι πιο ουσιαστικά απ’ όσα ενδεχομένως μας χωρίζουν.

Η επιτυχή τους έκβαση δεν είναι ατομικό προνόμιο, ούτε κομματικό συμπέρασμα αλλά συλλογικό και αναπτυξιακό αποτέλεσμα, που αγγίζει κάθε πολίτη.

Και αυτό γίνεται κατανοητό, είτε κάποιος ζει στο κέντρο της Κοζάνης, είτε στο κέντρο της Πτολεμαΐδας, είτε στο κέντρο των Γρεβενών, της Καστοριάς ή της Φλώρινας, είτε ζει στα μικρότερα αστικά κέντρα, είτε στα ψηλά βουνά και τα όμορφα χωριά μας.

Η ευθύνη για να προκύψει το συλλογικό αυτό θετικό αποτέλεσμα είναι συλλογική και καθολική.

Οπότε, οφείλει η πορεία μας να είναι κοινή.

Και αυτός είναι ο μόνος σωστός μονόδρομος.

Είναι ο δρόμος της συμπόρευσης!!!

Όλα αυτά βασάνιζαν έντονα τους διαδρόμους του μυαλού μου, το προηγούμενο διάστημα.

Η αγάπη που εισέπραττα όλον αυτόν τον καιρό, από τόσους πολλούς συμπολίτες μας, απ’ όλη τη Δυτική Μακεδονία (που δεν το περίμενα) ήταν αυτή που με υποχρέωσε να στέκομαι σήμερα ενώπιων σας και να σας απευθύνω αυτό το κάλεσμα.

Ήταν τόση πολύ η αγάπη σας, που δεν το φανταζόμουνα. Και δεν μου αφήνατε πολλά περιθώρια από το να έρθω πιο κοντά στην καθημερινότητα και το μέλλον του τόπου μας, μέσα από το στίβο του 2ου βαθμού της Τ.Α.

Από το 2004 μέχρι και σήμερα εκπροσωπώ το Ν. Κοζάνης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με ηθική, πίστη κι ευσυνειδησία.

Στη διαδρομή μου αυτή η μόνη δύναμή μου είστε εσείς και οι αρχές και οι αξίες που πιστεύω και υπηρετώ. Και όταν χρειάστηκε, σε δύσκολες στιγμές τις υπερασπίστηκα χωρίς να φοβηθώ.

Εσείς και πάλι με τιμήσατε με την εμπιστοσύνη σας, αναγνωρίζοντας την ειλικρίνεια των προθέσεών μου, επιβεβαιώνοντας γι’ ακόμα μια φορά, ότι η μόνη δύναμή μου είστε εσείς.

Με το ίδιο θάρρος και μαχητικότητα δεσμεύομαι απέναντί σας να αγωνιστώ για τα δίκαια αιτήματα των Δυτικομακεδόνων και της Περιφέρειάς μας.

Αυτό μου ζητούσατε και αυτό τελικά έπραξα!!!

Μίλησαν οι καρδιές σας στη δική μου καρδιά, όταν μου λέγατε να πάμε μαζί να καλύψουμε τη φθορά.

Πιο γρήγορα απ’ το χρόνο, (όπως λέει ο ποιητής) ο χτύπος της καρδιάς για την πατρίδα …την ιδιαίτερη πατρίδα μας τη Δυτική Μακεδονία.

Την αγάπη μου για τον τόπο μας τη γνωρίζετε και την έχω επιβεβαιώσει, σε κάθε ευκαιρία που μου δόθηκε.

Σ’ αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι της πολιτικής μου διαδρομής, πήρα την απόφαση και αλλάζω πορεία.

Με την επιλογή μου αυτή, δεν υποτιμώ την πολιτική μου δράση και διαδρομή στον κοινοβουλευτισμό.

Αυτή είναι ξεχωριστό εφόδιο για την επόμενη ημέρα.

Δεν είναι μοναχική αυτή η νέα πορεία, αλλά εξαρτάται και από εσάς εάν θα αλλάξουμε συνολικά πορεία στη Δυτική Μακεδονία.

Κάνω αλλαγή πορείας σε πιο πρακτικά και άμεσα ζητήματα, για να σας ανταποδώσω την τιμή που μου κάνετε τόσα χρόνια, πιο χειροπιαστά.

Δεν ήρθα σήμερα εδώ να σας μιλήσω για προθέσεις και διαπιστώσεις, αλλά για δυνατότητες.

Δεν ήρθα να σας μιλήσω για όραμα, αλλά για όραμα με σχέδιο που μεταφράζετε σε δυνατότητες και μπορεί να μετατραπεί και να μετασχηματιστεί σε έργο, μόνον με τη δική σας έγκριση, συμμετοχή και συμπόρευση.

Η εξίσωση που καλούμαστε να προχωρήσουμε μαζί στη Δυτική Μακεδονία στο ένα σκέλος της έχει τις δυνατότητες, που κάθονται παραπονεμένες και διαμαρτύρονται μέσα από τη δική σας φωνή και τις δικές σας ανησυχίες και εμπεριστατωμένες προτάσεις.

Στο άλλο σκέλος της εξίσωσης, είναι το σχέδιο, οι στόχοι, η μέθοδος και οι συνεργάτες.

Καταλύτης σ’ αυτήν την εξίσωση για να γεφυρωθούν οι δυνατότητες με το σχέδιο, είστε εσείς. Οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, εφόσον το θελήσετε και το πιστέψετε ότι αξίζει να αλλάξουμε πορεία.

Από τα λόγια να περάσουμε στις πράξεις και από τις διαπιστώσεις στην ουσία και τα έργα.

Οι πράξεις και τα έργα αυτά ως αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και συλλογικής προσπάθειας, προϋποθέτουν την ανάδειξη και σεβασμό στην κοινωνία μας, σταθερών διαχρονικών ανθρώπινων αξιών, με τις οποίες καλούμαστε να θεραπεύσουμε χρόνιες παθογένειες που μαστίζουν τη χώρα και τον τόπο.

Η αλλαγή πορείας μας καλεί να υπερασπιστούμε την αξιοκρατία έναντι της αναξιοκρατίας, το δίκαιο στην αδικία, το αληθινό στο κάλπικο, τη διαφάνεια στη διαφθορά, το θάρρος στην υποκρισία, την εργατικότητα στην τεμπελιά, την εντιμότητα στην ατιμία, την παιδεία στο σκοταδισμό, την αριστεία στη μετριότητα, τη γνώση και διάδοση της ιστορίας μας στον εθνομηδενισμό και τη φιλοπατρία έναντι της αδιαφορίας προς την πατρίδα μας.

Άλλωστε όπως λέει ο Μ.Βασίλειος ¨Ο καλύτερος σύμμαχος του κακού είναι η αδιαφορία των καλών¨!!!

Θέλουμε την Περιφέρειά μας, Περιφέρεια πρότυπο σε όλη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Σε όλες τις πτυχές τη δημόσιας πολιτικής, κοινωνικής και οικονομικής ζωής του τόπου μας.

Μια πραγματικά σύγχρονη ευρωπαϊκή περιφέρεια που δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτε από τις πιο ανεπτυγμένες περιφέρειες των οικονομικά προηγμένων ευρωπαϊκών χωρών-εταίρων μας.

Μπορούμε να το πετύχουμε!!!

Προτεραιότητές μας η ανόρθωση και αποκατάσταση σταδιακά της εργασίας και της απασχόλησης, των αδικιών, της σωστής αξιολόγησης των ανθρώπων και των κοινωνικών σχέσεων στην Περιφέρειά μας.

Να την κάνουμε πιο ανθρώπινη, πιο δίκαιη, πιο αληθινή.

Κλειδί για την ευόδωση των στόχων αυτών είναι η σωστή αξιολόγηση και αξιοποίηση των ανθρώπων, με βάση την πραγματική τους ανθρώπινη αξία και τα χαρίσματά τους και όχι με βάση την κομματική ταυτότητα και άλλες σκοπιμότητες.

Κάθε ικανός άνθρωπος που νιώθει και εισπράττει τη δικαίωση και την αναγνώριση αυτή στον αγώνα της ζωής του, λειτουργεί ως πολλαπλασιαστής καλών έργων, απ’ όποια θέση κι αν βρίσκεται.

Αυτό πιστεύω και γι’ αυτό αγωνίζομαι.

Είμαστε το νέο που πιστεύει στην ανθρώπινη αξία και αξιοπρέπεια, ανασύροντάς τες στην επιφάνεια και το φως για το καλό της κοινωνίας μας και το συνολικό καλό.

Και αυτό θεωρώ ότι πρέπει να ισχύει για τον κάθε εκπρόσωπο των πολιτών απ’ όποιον κομματικό σχηματισμό κι αν υποστηρίζεται ή προέρχεται, κι απ’ όποιο Αξίωμα κι αν αγωνίζεται και προσφέρει.

Είναι λάθος και οι εποχές δεν επιτρέπουν, την ταύτιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με ένα συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι υπεράνω κομμάτων και χρωμάτων. Είναι η ψυχή του κάθε τόπου.

Και αυτή η ψυχή χωράει κάθε πολίτη. Ενώνεται με τις ψυχές όλων και γίνεται ένα δυνατό σώμα.

Αυτό, που προβάλλουν οι πολίτες και εκπροσωπείται κάθε φορά από τον Περιφερειάρχη και την ομάδα των άμεσων συνεργατών του, που οι πολίτες επιλέγουν.

Αυτό είναι η Δημοκρατία!!!

Και αυτό είναι το όραμά μου για την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας. Μια Περιφέρεια ανοιχτή σε όλους τους πολίτες, με πίστη στο γόνιμο διάλογο, τη συλλογικότητα και τις ανθρώπινες αξίες.

Μια Περιφέρεια που κυρίαρχο στόχο θα έχει τη συλλογική αποτελεσματικότητα και τη συλλογική ευημερία.

Είναι κανόνας, πως μόνο μέσα από τη συνεργατικότητα και τη συλλογικότητα προάγεται και η ατομική ευημερία.

Αυτός ο τόπος το έχει διδάξει αιώνες πριν. Ιδιαίτερα και στις πιο κρίσιμες και δύσκολες στιγμές της ιστορίας του.

Στο διεθνές περιβάλλον και όχι μόνο στο Εθνικό, οι Σειρήνες μαζεύονται πολλές.

Δεν μπορούμε να αγνοούμε τις διεθνείς εξελίξεις και να μη λαμβάνουμε υπόψη τις παγκόσμιες αλλαγές και συνθήκες.

Τους ρυθμούς ανάπτυξης, τις ραγδαίες επιστημονικές ανακαλύψεις, τα τεχνολογικά επιτεύγματα και τις κοινωνικές ανακατατάξεις.

Η θέση μιας επιτυχημένης Περιφερειακής Διοίκησης είναι να αφουγκράζεται το παγκόσμιο γίγνεσθαι και να εφαρμόζει τοπικά τις πολιτικές εκείνες που θα οδηγήσουν σε βιώσιμη ανάπτυξη και ευημερία για τους πολίτες της.

Στην Περιφέρειά μας, με την εδώ και χρόνια αρνητική πρωτιά στην ανεργία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη για τους νέους κάτω των 25 ετών, με τη μετανάστευση συγγενών και φίλων μας στο εξωτερικό σε συνδυασμό με την υπογεννητικότητα και τη γήρανση του πληθυσμού, ιδίως στα χωριά της υπαίθρου, να αποτελούν ενεργοποιημένη ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της κοινωνίας μας, ο στόχος: ¨για ισχυρή οικονομία για μια ισχυρή κοινωνία¨ είναι πρωταρχική, ξεκάθαρη, επείγουσα αναγκαιότητα, όσο ποτέ στα χρονικά της Δυτικής Μακεδονίας.

Η πρώιμη έλευση της μεταλιγνιτικής περιόδου στην περιοχή μας, σε συνδυασμό με τη σοβαρή κρίση στη γούνα και την κτηνοτροφία των τελευταίων ετών, την έλλειψη οργανωμένου σχεδίου για την ενέργεια, τον πρωτογενή τομέα, τη μεταποίηση, τις ΜΜΕ, τον τουρισμό και κάθε άλλη παραγωγική δραστηριότητα στη Δυτική Μακεδονία, που θα δημιουργούσαν ανάχωμα στην ανεργία, καθιστούν επείγουσα εθνική προτεραιότητα την κατάρτιση Ολοκληρωμένου Αναπτυξιακού Σχεδίου Δυτικής Μακεδονίας που θα υιοθετηθεί και θα στηριχτεί απ’ όλα τα κόμματα και τις εκάστοτε κυβερνήσεις τους.

Στο σχεδιασμό αυτόν οι ενεργειακές εξελίξεις που θα λάβουν χώρα στην Περιφέρειά μας, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη ως ξεχωριστό κεφάλαιο στον επικείμενο μακροχρόνιο ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας που είναι εδώ και χρόνια το ζητούμενο.

Το κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμα των εξελίξεων γύρω από τον ενεργειακό τομέα σε όλη τη Δυτική Μακεδονία πρέπει να προβλεφθεί και να καλυφθεί από αντίστοιχο ισοδύναμό του, με δικό μας τοπικό σχεδιασμό σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία και μέριμνα του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Οι παρεμβάσεις πρέπει να είναι στο ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο γιατί οι εξελίξεις που προεικονίζονται στον τόπο μας το επιβάλλουν. Και αυτό θα πράξουμε χωρίς χρονοτριβή!!!

Πρωταρχικός σκοπός μας είναι η καταπολέμηση της ανεργίας στη Δυτική Μακεδονία. Αγώνας, πραγματικός και δύσκολος.

Χειροπιαστά αποτελέσματα μπορεί να δώσει μόνον η παραγωγή και οι παραγωγικές διαδικασίες, που δίνουν περιεχόμενο και αξία στην έννοια της ανάπτυξης.

Στόχος μας, η Δυτική Μακεδονία που παράγει, και γεννά πλούτο και εργασία για τους πολίτες της.

(Προτάσεις μας επ’ αυτού θα έχουμε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε στο πλαίσιο του προγράμματός μας το επόμενο διάστημα).

Σύμμαχός μας στον αγώνα αυτόν και η Ε.Ε. με τα αντίστοιχα ταμεία και προγράμματα που διαθέτει.

Άλλωστε στο επίκεντρο της αναπτυξιακής Ευρωπαϊκής Πολιτικής από την εποχή της Ε.Ο.Κ. ακόμα, ήταν πρωτίστως οι περιφέρειες.

Συν το χρόνο, το μικροσκόπιο της Ε.Ε. πλέον, εστιάζει ολοένα και περισσότερο σε περιφερειακό επίπεδο, ενώ δράσεις και απολογισμοί ως προς την ανάπτυξη και τη σύγκλιση των δεικτών (κοινωνικών και οικονομικών) αναφέρονται κυρίως στις περιφέρειες.

Η πρόκληση λοιπόν σ’ αυτή τη φάση είναι η αξιοποίηση της μοναδικής αναπτυξιακής προοπτικής που προσφέρει η Ε.Ε. μέσω των κονδυλίων και των προγραμμάτων της και δεσμεύομαι προσωπικά να διεκδικήσω στο έπακρο!!!

Η διεκδίκηση σε συνδυασμό με την εξωστρέφεια θα είναι το αναγκαίο όχημα για κάθε επιλογή μας.

Είτε πρόκειται για τη μικρή ή για τη μεγαλύτερη επιχείρησή μας, είτε για τους Δήμους μας, τα Επιμελητήριά μας, τα Νοσοκομεία μας, το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ μας, τα σχολεία μας, τις Μητροπόλεις μας με το κοινωνικό τους έργο και τα νοικοκυριά μας, είτε για τη Διοικητική κεφαλή της Δυτικής Μακεδονίας, την Περιφέρειά μας!!!

Αρωγός και συνοδοιπόρος στον αγώνα αυτόν και οι απανταχού Δυτικομακεδόνες, ετεροδημότες και ομογενείς σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Τεράστια η προσφορά τους στις πόλεις και στις χώρες όπου βρίσκονται, μικρότερη όμως στον τόπο καταγωγής τους. Ίσως γιατί δε τους ζητήθηκε οργανωμένα και με σχέδιο η συνδρομή τους μέχρι σήμερα.

Και σ’ αυτούς τους Δυτικομακεδόνες απευθύνουμε πρόταση και κάλεσμα και τους επιφυλάσσουμε ενεργό ρόλο.

Η μαχητικότητα, η τόλμη και η υψηλή αίσθηση ευθύνης, είναι το τρίπτυχο που με εκφράζει και χαρακτηρίζει ως ενεργό πολίτη.

Δεσμεύομαι απέναντι σε όλους τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, ότι θα καταθέσω τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, το σύνολο των δυνάμεών μας, προκειμένου η Περιφέρειά μας να αλλάξει εικόνα.

Από ουραγός και ασθενική, να ξεπεράσει τα αδιέξοδα, να καταρρίψει τα εμπόδια και να μετατραπεί σε τόπο θετικών εξελίξεων, προοπτικών, οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης.

Να ενεργοποιήσει όλα τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

Αξιοποιώντας την εμπειρία και τις δυνατότητες της δημόσιας διοίκησης στο σχεδιασμό και μέσα από στοχευμένες δράσεις, να προκύπτουν καθετοποιημένες παραγωγικές διαδικασίες πιστοποιημένων επώνυμων ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών, υψηλής προστιθέμενης αξίας, με ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, που θα απευθύνονται στις καλύτερες αγορές της Ευρώπης και της υφηλίου ολόκληρης.

Καθοριστικός εδώ, ο ρόλος της ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας της Περιφέρειάς μας, για την παραγωγή και μεταφορά γνώσης και τεχνογνωσίας και ενσωμάτωσης της καινοτομίας στις παραγωγικές αυτές διαδικασίες προς διαρκή βελτιστοποίησής τους.

Παράλληλα, με πιλοτικές εφαρμογές και δράσεις, ως οριζόντια πολιτική ανάσχεσης των μη παραγωγικών μοντέλων σε όλους τους τομείς προτεραιότητας της Οικονομίας της Περιφέρειάς μας, συμπεριλαμβανομένης και της Δημόσιας διοίκησης, τοποθετούμε την εκπαίδευση και ιδιαίτερα την κατάρτιση.

Άλλωστε, η παιδεία και η εκπαίδευση είναι ο πιο σίγουρος δρόμος για την άμβλυνση των κοινωνικών αδικιών και ανισοτήτων που εντοπίζονται με έμφαση στη Δυτική Μακεδονία.

Φίλες και φίλοι, Δυτικομακεδόνισσες και Δυτικομακεδόνες το σχέδιο για το οποίο σας μιλώ είναι φιλόδοξο και ρεαλιστικό.

Αφορά σε δυνατότητες τις οποίες μαζί μπορούμε να τις κάνουμε πράξη.

Η δική μου δέσμευση απόλυτη.

Ρεαλιστική, υπεύθυνη και επιβεβλημένη.

Ο τόπος μας, η Δυτική Μακεδονία ένας ιδιάζων βιότοπος που περιστοιχίζεται από ψηλά βουνά και εύφορες κοιλάδες.

Από άφθονα και κρυστάλλινα νερά που μπορούν να αρδεύσουν και τα πιο απαιτητικά όνειρα δημιουργικών ανθρώπων.

Από όμορφα χωριά και νευραλγικές πόλεις.

Με αξιόλογο πρωτογενή τομέα τον οποίο οφείλουμε να εκτινάξουμε σε άλλα επίπεδα προοπτικής.

Με σπάνια βιοποικιλότητα και ανεκμετάλλευτο δασικό πλούτο, με μοναδικά οικοσυστήματα που ατονούν και φθείρονται.

Με πλουσιότατο ορυκτό πλούτο. Με εναλλακτικές μορφές τουρισμού που βρίσκονται στα σπάργανα ή την αφάνεια.

Με χωριά και ύπαιθρο που ερημώνει και μας θλίβει. Με βαριά ιστορία, πολιτισμό και παραδόσεις που χάνονται στους αιώνες. Με αυθεντικούς ανθρώπους, με άπειρες πηγές πλούτου και προοπτικές, που επί χρόνια παραμένουν απενεργοποιημένες ή λειτουργούν ελλιπώς.

Αυτός είναι ο τόπος μας!!! Η Δυτική Μακεδονία.

Μια μήτρα που γεννά. Γεννά μορφές ζωής, ιδιαίτερα οικοσυστήματα, σύνθετα περιβάλλοντα, σπάνιους πολιτισμούς και μοναδικούς ανθρώπους.

Όλα αυτά και πολλά άλλα, για τα οποία θα μιλήσουμε και θα αναλύσουμε στην πορεία, οφείλουμε να τα επαναφέρουμε σε ενεργό και αποδοτική λειτουργία και να βγούμε δια παντός από το περιθώριο της ανάπτυξης.

Για όλους τους παραπάνω λόγους με απόλυτη συναίσθηση του βάρους της ευθύνης σας ζητώ να στηρίξετε την υποψηφιότητά μου για το αξίωμα του Περιφερειάρχη της Δυτικής Μακεδονίας, στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου για την τοπική Αυτοδιοίκηση!!!

Τους Περιφερειακούς Συμβούλους μου, που θα πλαισιώσουν και θα προσθέσουν έργο και δυναμική στο κοινό όραμα, θα είμαι σε θέση να σας παρουσιάσω σύντομα.

Καλώ κάθε υγιή μονάδα του τόπου να συνταχθεί σ’ αυτό το κοινό όραμα για τη Δυτική Μακεδονία.

Καλώ όλους τους Τοπικούς Φορείς, Δήμους, Επιμελητήρια, Συλλόγους, Συνεταιρισμούς, Επαγγελματικές ομάδες, Περιβαλλοντικές και Πολιτιστικές κοινότητες, Εκκλησιαστικούς και Εκπαιδευτικούς λειτουργούς.

Καλώ ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους, αυτούς που αποτελούν το μέλλον και την πιο ελπιδοφόρα τάξη. Τους επίμονους αλλά και τους απογοητευμένους. Αυτούς που έχασαν την πίστη τους, που τους λυγίζουν τα αδιέξοδα, να συνταχθούν στο ίδιο όραμα. Να αγωνιστούμε για τη ζωή μας και τα όνειρά μας. Να αλλάξουμε πορεία και μαζί να χτίσουμε τη νέα πορεία της Δυτικής Μακεδονίας.

Την πορεία σε ένα ασφαλές μέλλον με σιγουριά και ελπίδα για το αύριο, με πίστη στις ανθρώπινες αξίες.

Γιώργος Κασαπίδης