«Μπορούμε να κινητοποιήσουμε τις ανεκμετάλλευτες δυνατότητες του τόπου μας»

Για την απόφασή της να κατέλθει στα κοινά, συμπορευόμενη με τον Γιώργο Κασαπίδη, αλλά και τα προτάγματά της μίλησε σε συνέντευξή της στον «Π» η υποψήφια περιφερειακή συμβούλου με τον συνδυασμό «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ», Γιούλα Γκατζαβέλη – Τσαρίδου. Η ίδια αναφέρεται στις προτεραιότητες του συνδυασμού για την επόμενη ημέρα στη Δυτική Μακεδονία, για μια περιφέρεια «πρότυπο» στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, όπως τονίζει χαρακτηριστικά, λέγοντας επίσης ότι «Εμείς δεν είμαστε ξένοι. Θα είμαστε και αύριο εδώ κοντά σας, μαζί σας. Δώστε μας την ευκαιρία να το αποδείξουμε».

 

Διαβάστε αναλυτικότερα:

Κυρία Γκατζαβέλη κατεβαίνετε για πρώτη φορά στα κοινά, θέτοντας τον εαυτό σας στη διάθεση των συμπολιτών ως Περιφερειακή Σύμβουλος ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Πώς πήρατε αυτή την απόφαση;

Πράγματι, συμμετέχω για πρώτη φορά στα κοινά. Δεν πήρα εύκολα την απόφαση αυτή. Είναι ένας χώρος που δεν γνωρίζω και η αλήθεια είναι ότι αρχικά με φόβιζε η σκέψη να ασχοληθώ με τα κοινά. Αισθάνθηκα όμως την ανάγκη να ανταποκριθώ στο κάλεσμα του Γιώργου Κασαπίδη και να συμβάλλω στην πράξη ως γυναίκα, μητέρα, σύζυγος και εργαζόμενη, ως ενεργός πολίτης αυτού του τόπου που με στηρίζει εμένα και την οικογένειά μου έως σήμερα.

Γιατί με τον Γιώργο Κασαπίδη;

Γιατί είναι ο άνθρωπος που εμπιστεύομαι. Ένας άνθρωπος ικανός, ηθικός, εργατικός, αυτός που μπορεί να διαχειριστεί καταστάσεις. Το ήθος του και η συνέπειά του αποτελεί για μένα πηγή έμπνευσης και πυξίδα. Γιατί ο τόπος μας έχει δυνατότητες που μένουν ανεκμετάλλευτες και αυτός είναι ο άνθρωπος που μπορεί να τις κινητοποιήσει.

Ποιά είναι τα προτάγματα που θα υπηρετήσει ο συνδυασμός σας, αν οι πολίτες σας επιλέξουν ώστε να είστε η επόμενη περιφερειακή αρχή;

Προτεραιότητες μας, η ανόρθωση και αποκατάσταση σταδιακά της εργασίας και της απασχόλησης, των αδικιών, της σωστής αξιολόγησης των ανθρώπων και των κοινωνικών σχέσεων στην Περιφέρεια μας.

Όπου η αξιολόγηση και αξιοποίηση των ανθρώπων θα γίνεται με βάση την πραγματική τους αξία και τα χαρίσματα τους και όχι με βάση την κομματική τους ταυτότητα ή άλλες σκοπιμότητες.

Για μια Περιφέρεια πρότυπο σε όλη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Μια πραγματικά σύγχρονη Ευρωπαϊκή Περιφέρεια που δε θα έχει να ζηλέψει τίποτε από τις ανεπτυγμένες Περιφέρειες των οικονομικά προηγμένων ευρωπαϊκών χωρών – εταίρων μας.

Με περιφερειακή Διοίκηση που να αφουγκράζεται το παγκόσμιο γίγνεσθαι και να εφαρμόζει τοπικά τις πολιτικές εκείνες που θα οδηγήσουν σε βιώσιμη ανάπτυξη και ευημερία για τους πολίτες της.

Πρωταρχικός μας σκοπός η καταπολέμηση της ανεργίας στη Δυτική Μακεδονία με όπλα μας τη γνώση, την οργάνωση, την παραγωγή, την έρευνα και την καινοτομία.

Στόχος μας η Δυτική Μακεδονία που παράγει και γεννά  πλούτο και εργασία για τους πολίτες της.

Ποιές είναι οι προτεραιότητες της Παναγιώτας Γκατζαβέλη, στην περίπτωση που τον Σεπτέμβρη είναι Περιφερειακή Σύμβουλος Δυτικής Μακεδονίας;

Με πίστη και όραμα θα αγωνιστώ για την αποκατάσταση των τομέων που έχουν πληγεί, που πλήττονται και παλεύουν να ανασυγκροτηθούν από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Είμαστε μαζί, με πίστη-δύναμη-αξιοπρέπεια, δεσμεύομαι να διεκδικήσω το δίκαιο και το συνολικό καλό. Με τιμιότητα, διαφάνεια και ήθος θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη των ανθρώπων που θα με τιμήσουν με την ψήφο τους καθώς και όλων των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας.

Η συμμετοχή του γυναικείου φύλου στις εκλογές, απασχόλησε ιδιαίτερα την επικαιρότητα, ειδικά και με την ψήφιση της ποσόστωσης. Πιστεύετε πως είναι οι νόμοι που αβαντάρουν τη συμμετοχή του γυναικείου φύλου; Ποιός ο ρόλος των γυναικών στην πολιτική ζωή;

Είμαστε στο 2019 και εξακολουθούμε να μιλάμε για το εντελώς αναχρονιστικό και ρατσιστικό  μέτρο της ποσόστωσης γυναικών στα ψηφοδέλτια. Υποτίθεται ότι μιλάμε για ισότητα των δύο φύλων. Από πότε το 40-60 είναι ίσο; Κάποιοι μάλλον δεν ξέρουν καλά μαθηματικά. Το γυναικείο φύλο δεν απέχει από την πολιτική λόγω αδυναμίας αλλά εξ αιτίας του κράτους που δεν κάνει κάτι για να βελτιώσει την ποιότητα ζωής μας και να μας ελευθερώσει χρόνο. Δεν υπάρχουν στη χώρα μας αρκετές δομές υποστήριξης και φροντίδας για τα μικρά παιδιά και τους ηλικιωμένους με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται η καθημερινότητά μας. Αυτός είναι ο λόγος που οι γυναίκες δυσκολεύονται να πολιτευτούν. Βέβαια έχουμε δει πολλές γυναίκες που έχουν ασχοληθεί με την πολιτική να τα πηγαίνουν αν όχι καλύτερα σίγουρα το ίδιο καλά με τους άντρες.  

Πως κρίνετε το καθεστώς των συνεργασιών που επιβάλλει ο Κλεισθένης και η απλή αναλογική; Μπορούν να συνεργαστούν οι συνδυασμοί στις κρίσιμες αυτές στιγμές για τον τόπο;

Οι συνεργασίες δεν επιβάλλονται από τον Κλεισθένη και την απλή αναλογική. Αν θα υπάρξουν συνεργασίες θα κριθεί από την ψήφο των πολιτών. Αυτοί θα αποφασίσουν με την ψήφο τους αν θα παγιδευτούν στην «απλή αναλογική» ή αν θα αντιτάξουν την κοινή λογική.

Οι πολίτες είναι αυτοί που μπορούν να δώσουν τη λύση στο πρόβλημα που δημιουργούν ο «Κλεισθένης» και η «απλή αναλογική» όταν φτάσουν στην κάλπη. Δίνοντας με την ψήφο τους ισχυρή εντολή να διοικηθεί η Περιφέρειά μας με σύνεση και διαφάνεια, με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών, χωρίς παρασκηνιακές συμμαχίες, εκβιασμούς και ανατροπές, με  κίνητρο τις προσωπικές φιλοδοξίες του καθενός .

Φημολογείται πως ο Γιώργος Κασαπίδης μπορεί να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή. Ποιά είναι η εκτίμηση σας, μετά από τις περιοδείες που έχετε κάνει;

Είμαι εκ φύσεως συγκρατημένο άτομο. Μέχρι και την τελευταία στιγμή θα κάνουμε έναν τίμιο αγώνα με πίστη, ένταση και αξιοπρέπεια. Ο κόσμος το βλέπει αυτό και πιστεύω ότι θα μας δικαιώσει.

Τέλος γιατί ο Δυτικομακεδόνας να στηρίξει εσάς και το συνδυασμό του Γιώργου Κασαπίδη στις Περιφερειακές Εκλογές;

   Δεν θα σας πω γιατί να στηρίξει εμένα προσωπικά ο Δυτικομακεδόνας γιατί θα σας μιλήσω για το αίσθημα ευθύνης που με διακατέχει και για διάθεση προσφοράς, τα οποία αν δεν υπήρχαν δεν θα μιλούσαμε αυτή τη στιγμή. Θα σας πω όμως γιατί να στηρίξει τον συνδυασμό «αλλάζουμε πορεία» του Γιώργου Κασαπίδη. Γιατί είμαστε μια ομάδα, μια οικογένεια έτοιμη να προσφέρει έργα ανάπτυξης για κάθε πολίτη της Δυτικής Μακεδονίας, από τα αστικά κέντρα ως τα όμορφα χωριά μας.

  Είμαστε το ΝΕΟ που πιστεύει στην ανθρώπινη αξία και αξιοπρέπεια, ανασύροντάς τες στην επιφάνεια και το φως για το καλό της κοινωνίας μας.

  Ο σεβασμός στην ιστορία της Μακεδονίας μας, στην ιστορία του τόπου μας και η εκτίμηση για τους ανθρώπους που χτίζουν το μέλλον του αποτελούν οπωσδήποτε την αφετηρία.

  Δεσμευόμαστε να σας εκπροσωπήσουμε όχι απλώς με λόγια που εύκολα λέγονται αλλά με έργα.

  Εμείς δεν είμαστε ξένοι. Θα είμαστε και αύριο εδώ κοντά σας, μαζί σας. Δώστε μας την ευκαιρία να το αποδείξουμε.