?>

Γιώργος Κασαπίδης

Υποψηφιος Περιφερειαρχης Δυτικης Μακεδονιας
E-mail: kgkozani@gmail.com

Ο Γιώργος Κασαπίδης γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1971.  Είναι πτυχιούχος Γεωπόνος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του ιδίου πανεπιστημίου στην Αγροτική Οικονομία.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του συλλόγου μεταπτυχιακών φοιτητών του Α.Π.Θ. το 1999, του συλλόγου Γεωπόνων Κοζάνης το 2000 και του ΚΕΠΚΑ  Κοζάνης το 2002.

Εργάστηκε ως εκτιμητής του ΕΛΓΑ, συντάκτης αιτήσεων ΟΣΔΕ, εκπαιδευτής σε προγράμματα γεωργικής εκπαίδευσης και ανασυγκρότησης του αγροτικού χώρου και ως δημοσιογράφος στο τοπικό περιφερειακό κανάλι WEST, έχοντας την επιμέλεια και παρουσίαση εκπομπής που αναδείκνυε τα προβλήματα της υπαίθρου κυρίως στο γεωργικό και κτηνοτροφικό τομέα.

Το 2002 έκανε έναρξη εργασιών ως γεωπόνος ελεύθερος επαγγελματίας και παραγωγός αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών και αιθέριων ελαίων.

Το 2003 εκλέχθηκε πλειοψηφών νομαρχιακός σύμβουλος ενώ το 2004 εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Ν. Κοζάνης με τη Νέα Δημοκρατία και έκτοτε συνεχίζει μέχρι σήμερα να εκπροσωπεί το Νομό του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Το 2004 εισήγαγε στην Ελλάδα και εγκατέστησε πιλοτικά την πρώτη φυτεία ρόδων και λεβάντας στο νομό Κοζάνης. Ίδρυσε τον Συνεταιρισμό των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών Βοΐου με σκοπό την καλλιέργεια, μεταποίηση και εμπορία των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.

Διετέλεσε δύο φορές Τομεάρχης Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι μέλος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για το Δημογραφικό, της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας.

Γνωρίζει την Αγγλική και Γαλλική Γλώσσα.

Είναι παντρεμένος από το 2015 με την Κατερίνα Δίου, υπάλληλο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.